Шановні колеги, запрошуємо на відкриту оглядову лекцію на тему: «Як зі Штучного Інтелекту приготувати смачне блюдо для бізнесу?» що відбудеться у вівторок 1.10 о 10.00 у залі вченої ради.
Лектор – Ігор Філіпенко, директор департаменту розширеної аналітики компанії RBC Group.
Під час лекції буде розкрито з яких інгредієнтів складається поняття «Штучний інтелект» та надано деякі рецепти його приготування для використання компаніями із різних галузей бізнесу.
План лекції:
- Чи існує Штучний Інтелект та чим він відрізняється від машинного навчання.
- Чим машинне навчання відрізняється від класичного програмування?
- Огляд задач бізнесу в яких використовується машинне навчання з вчителем, машинне навчання без вчителя, машинне навчання з підкріпленням.
- Концепція нейронних мереж.
- Важливість підготовки даних для використання методів Штучного Інтелекту.
- Великі мовні моделі (ChatGPT, BARD, LLAMA та інші) – черговий хайп чи реальний інструмент для бізнесу?
- Рецепти приготування ШІ для покращення клієнтської ефективності:
7.1. Сегментація клієнтів та виявлення поведінкових шаблонів.
7.2. Прогнозування відтоку клієнтів.
7.3. Використання ChatGPT та методів машинного навчання для розробки стратегії утримання клієнтів.
7.4. «Прокляття крос-продажів» та його подолання з допомогою методів машинного навчання.
7.5. Генерація персональних пропозицій клієнтам за допомогою розкладу невід'ємних матриць (non-negative matrix factorization) та нейронних мереж з архітектурою LSTM.
7.6. Прогнозування кількості звернень клієнтів та розрахунок необхідної кількості персоналу для їх обслуговування.
|